donderdag 31 maart 2011

Kwaliteit

Ik beken maar even, dat ik me eigenlijk een beetje schaam voor de kwaliteit de laatste tijd. Het was niet de kwaliteit die ik op mijn blogje wil hebben. Ik schreef soms eigenlijk alleen, omdat ik wat te schrijven moest hebben. Maar dat gaat dus niet samen met de kwaliteit. Dat vind ik niet prettig.

Nou heb ik wel vaker gedacht, dat twee keer in de week misschien een beetje veel is. Als ik dan eens geen inspiratie heb, dan wordt het snel een kutstukje. Dat vind ik eigenlijk niet tof. Ik heb nu best wel wat goeie stukjes erbij, en daar ben ik ook best trots op, maar dan vind ik wel dat de slechte stukjes dat naar beneden halen.

Misschien moet ik maar naar één keer in de week gaan, want dat is wel veel makkelijker. Dan heb ik veel meer tijd voor mijn stukje, en dan kan het iedere keer een goeie zijn. Dat is misschien ook wat hoopvol. Het kan dan net zo goed zijn, dat ik een week geen inspiratie heb. Dat heb ik wel gemerkt, je krijgt ook inspiratie van het gewoon doen.

Als ik overga op één keer in de week, dan denk ik ook dat ik wel lezers kwijtraak. Een heleboel lezers komen maar wekelijks, maar er zijn echte veelvraten, die elke keer komen dat ik wat schrijf. Daar kick ik best wel op hoor, dus die wil ik ook niet kwijt. Maar misschien haken die ook wel een keer af, als de kwaliteit niet zo goed is.

Ik heb er ook wel over gedacht, om het te gaan doen zonder dat er iets regelmatigs in zit. Dat deed ik in het begin, en het is natuurlijk het handigste voor mij. Maar er zit ook wel een addertje onder het gras, want het zet je niet achter je toetsen. Als je weet dat het weer moet, dan ga je zitten ookal heb je geen zin, en je doet het. Dan wordt het meestal toch wel leuk. Het is net als met je e-mail beantwoorden, je gaat er alleen maar voor zitten als je jezelf ervoor neerzet.

Het is moeilijk om mijn blogje altijd goed te laten zijn. Ik schrijf spontaan, ook al bereid ik wel stukjes voor. Het is niet moeilijk om te schrijven als je opeens een goed idee hebt, maar juist supermoeilijk om spontaan te zijn als het eigenlijk niet wil komen. Bovendien schrijf ik nu al tweeëneenhalf jaar. Ik heb al wel een hoop gezegd! Soms denk ik weleens dat er een eind gaat komen aan wat ik te zeggen heb. Ik ben al erg verbaasd dat ik tot nu door heb geschreven.

Ik heb er ook wel aan gedacht om er een "gewone" blog van te maken. Dus dat ik een soort van online dagboek bijhou, en vooral veel overschrijf van anderen. Maar wie zit daar nou op te wachten? Nu heb ik een blog dat een soort van column is over de prostitutie, dat vind ik eigenlijk veel leuker. Daar hebben mensen nog wat aan. Wie zit er nou op te wachten, dat ik vertel over mijn kappersafspraak, of je een youtube filmpje laat zien dat iemand anders me toestuurt?

Ik heb een luxeprobleem, dat begrijp ik ook wel. Met al mijn vaste lezers, en met dat ik iets heb om over te schrijven, waar heel veel mensen heel erg nieuwsgierig naar zijn. Het helpt me wel om lezers te krijgen. Maar dat is de keerzijde van het echte probleem, dat ik niet vrij kan praten over mijn werk vanwege de sociale kwetsbaarheid.

Het besluit heb ik nog niet gemaakt, maar ik denk er wel over na. Totdat ik wat besluit, blijft het twee keer in de week. Maar misschien is terug naar één zo gek niet. Ik weet het nog niet. Het moet wel leuk blijven.

woensdag 30 maart 2011

EO Jong

Er is weer een programma over prostitutie geweest op de TV, en een lezer was zo vriendelijk om me erop te wijzen. Dat vind ik fijn, want ik krijg niet alles mee. Ik ben 's avonds nietzovaak achter de TV te vinden, want ik heb vaak avondklanten. Het programma heet Jong, van de EO.

Het programma begon eigenlijk een stuk beter dan ik had verwacht, vooral van de EO. Die zijn vaak toch bezig om met het vingertje te zwaaien. Ze lieten de jonge mensen aan het woord, en ze deden niet erg overdreven om ze heen. Dat was beter dan bij BNN, als die wat over de prostitutie laten zien.

Vanaf 13:30 is het helaas anders, dan word er wel een duidelijke boodschap door de presentator toegevoegd. Er word altijd geknipt in die programma's, en als je geen mediatraining hebt, dan kunnen ze wel elke boodschap uit je woorden laten komen die ze willen, door gewoon een beetje te knoeien.

De jongen die ze hadden opgezocht was iemand met geestelijke problemen. Ze gingen er niet op in hoe dat zo kwam, maar ze gebruikten hem gewoon om een anti-prostitutie-boodschap af te geven. Dat vond ik een beetje misbruik maken van iemand die zwak staat.

Het meisje Amber vond ik heel mondig voor een achttienjarige. Ik vond het leuk zoals ze praatte, volgens mij heeft ze ook goed voet bij stuk gehouden, want ze krijgen geen "goeie" zinnen van haar die ze goed kunnen gebruiken. Ik vind het leuk hoe ze dat heeft gedaan, ik wil haar best een compliment geven daarvoor. Ze is nog niet zo ervaren, daar gaan jaren overheen, maar volgens mij heeft ze best wel kansen in de business. Maar op die leeftijd is het ook belangrijk dat je school niet vergeet. Jammer dat ze daar niet opingaan.

Wat jammer dat ze weer geen echt beeld willen geven van hoe het nou is, maar wel goed gedaan door Amber, die laat zien hoe het ook kan, ondanks dat ze hun best doen om het er slecht en eng uit te laten zien.

maandag 28 maart 2011

Werkstukken

Vanwege mijn stukje over de zoektermen van vorige donderdag, heb ik nog eens gekeken naar mijn blog. Dat was omdat ik dus heb gemerkt, dat ik best wel veel mensen krijg die met zoektermen zoals "maatschappijleer" of "werkstuk" naar mijn blogje komen. Er zijn dus scholieren op zoek naar informatie, en als je mijn blog leest ga ik toch wel ervanuit dat je een volwassene bent die de wereld een beetje kent. Ik denk dus dat ik wel wat meer kan doen om de scholieren wat meer te geven.

Het meeste van mijn blog is gewoon Zondares die even iets uit wil spreken. Je snapt het waarschijnlijk niet als je niets van seks en relaties weet, en als je nog op school zit is dat altijd wel zo. Bovendien is het geen compleet plaatje. Ik weetniet of je er wel een compleet plaatje van kan maken voor een scholier, maar ik ga hier wat dingen opschrijven die je kan gebruiken bij een werkstuk over prostitutie.

Ik ga niet je alles geven wat je nodig hebt. Er is genoeg te vinden op Internet! En anders ga je naar de bibliotheek. Maar er zijn dingen die je niet zomaar vindt. De meeste informatie komt namelijk van mensen die graag een verkeerd beeld geven van de prostitutie, om er een politiek doel mee te bereiken.

Prostitutie is seks voor geld. Ik laat eerder in mijn blog zien dat ik de grens heel vaag vind, maar dat kan je beter niet in je werkstuk zetten. Mensen accepteren het als je zegt dat prostitutie seks is, die je hebt omdàt hij je betaalt. Het maakt dan niet uit of je er je beroep van maakt. Mensen die het voor een bijbaantje doen, of omdat ze het leuk vinden, worden ook gewoon prostituee of hoer genoemd.

Mensen hebben het nog wel eens over dat prostituees "zichzelf verkopen" als ze werken. Dat is onjuist, en nogal een opmerking. Je zegt ook niet dat een loodgieter of een verhuizer zichzelf verkoopt, als hij zijn zware handwerk voor je doet. Omdat seks iets is wat mensen in hun relatie heel beladen vinden, denken ze dat seks zonder die emoties niet kan. Dan denk je makkelijk dat je een grote emotionele drempel overmoet om te kunnen seksen voor geld. Dat is natuurlijk gewoon niet waar.

Prostitutie is legaal in Nederland. Veel mensen behandelen het nog als een soort van criminaliteit, maar er is niets illegaals aan. Het gaat om twee of meer mensen, die tegen betaling een seksuele ervaring willen geven. Zolang niemand dat tegen zijn of haar wil doet, is het een gewone soort van werk.

De meeste prostitutie gebeurt achter de ramen en in seksclubs, die ook wel privéhuis, bordeel, of relaxhuis worden genoemd. Bij escort gaat het meisje bij de klant op bezoek, in zijn huis of in een hotel. Er is ook straatprostitutie, de thuisontvangst, en lokanta's of kapsalons.

Hoeveel het er zijn, wordt geschat door de overheid. Niemand maakt duidelijk hoe ze aan die cijfers komen, want ze zeggen allemaal dat er heel veel ongeregistreerd gebeurt. Er wordt veel gegokt over de prostitutie, en als al die meisjes bestaan waarvan de overheid zegt dat ze in het grijze circuit zitten, waar zijn dan hun advertenties?

Er zijn wel misstanden in de prostitutie. Je leest erover in de krant, maar dan nooit met wat ze echt vinden, maar wat ze vermoeden. De ene na de andere razzia komt, en ze vinden nooit wat. Dat brengt ze nooit op het idee dat de schattingen over heel veel illegale prostitutie niet kloppen, maarja.

De misstanden in de prostitutie zijn vooral, dat prostituees een zwakke sociale positie hebben. Dat betekent, dat mensen zich niet druk maken of we wel eerlijk behandeld worden. Daarom is er een extra drempel om te gáán prostitueren, want je komt dan wel met een stempel terecht. Dat zorgt ervoor dat alleen mensen met een hele goeie reden eraan beginnen. Mensen die gewoon willen werken, vermijden de prostitutie daarom.

De misstand die je het meeste tegenkomt, is dat er mensen je gebruiken. Het gebeurt best vaak dat mensen elkaar willen uitbuiten, en de prostitutie is een soort werk, waar iemand zonder opleiding en zonder ambitie toch geld kan verdienen. Dat is omdat er te weinig concurrentie is, van vrouwen die het wèl goed willen en kunnen doen. Die doen liever ander werk, omdat ze de keus hebben, en een beeld van de prostitutie hebben, dat heel negatief is.

Dus er komen vaak meisjes in de prostitutie, die er niet voor kiezen, maar die het doen omdat ze door iemand erin worden geduwd. Je leest vaak over loverboys, dus jongens die meisjes verleiden, maar netzovaak is het gewoon de man. Als de loverboy of de bikker is verdwenen, zoeken zulke vrouwen een nieuwe en gaan ze gewoon door. Ik schrijf daar trouwens nog wel een apart stukje over.

Omdat je niet beschermd wordt zoals een gewone werknemer of ondernemer, ben je kwetsbaar voor afpersers. Dat is een ander groot probleem, je kan je blauw betalen aan beschermingsgeld. De politie doet niets.

Er is ook mensenhandel. Omdat het hier goed verdient om te prostitueren, en relatief veilig is, komen er veel vrouwen uit arme landen om hier geld te verdienen in de prostitutie. Omdat het voor hun bijna onmogelijk is om dat legaal te doen, met alle regeltjes, laten ze het vaak regelen door een mensenhandelaar. Die brengt ze hierheen om te werken. Omdat ze eigenlijk illegaal zijn, en dus kwetsbaar, worden ze door die mensenhandelaar vaak afgeperst. Ze betalen dan heel veel geld aan hem, en houden maar weinig zelf.

Het ergste is de gedwongen prostitutie. Dat is als het meisje er niet voor kiest, om het te doen, maar met geweld of chantage wordt gedwongen om het te doen. Het komt gelukkig niet zoveel voor als dat ze schrijven, maar het is heel ernstig. Het is gewoon slavernij en verkrachting. Er zijn meisjes die opgesloten worden gehouden in café's, in lokanta's, in Chinese kapsalons, of in woningen, terwijl ze worden gedwongen tot seks. Deze vrouwen worden natuurlijk niet geadverteerd, maar ze krijgen hun klanten door mond op mondreclame. Iedereen binnen een bepaalde groep weet dan dat als je het in het Turks vraagt bij de kassa van het koffiehuis, dat je dan naar achter mag waar het meisje zit. Ze zijn meestal buitenlands, is mij verteld. Er wordt door de politie niets aan gedaan, die zijn te druk bezig met de mensen die netjes hun gegevens op hebben gegeven.

De prostitutie is niet bijzonder door wat we doen, maar door hoe de maatschappij ons behandelt. Als we geaccepteerd zouden worden, zou het net zo'n soort werk zijn als andere soorten van dienstverlening.

donderdag 24 maart 2011

Zoektermen

Toen ik met mijn blogje begon, keek ik iedere dag wel een paar keer of er een reactie was gekomen. Ik werd zo wanhopig dat ik zelfs zelf een reactie typte, om te kijken of het wel lukte! In het begin had ik nog helemaal geen lezers. Als ik schrijf, wil ik toch ook wel dat mensen het lezen, dus ik was heel nieuwsgierig om te kunnen zien wie er op mijn blogje kwam. Dat heeft iedereen wel die een website heeft, denk ik.

Ik ging kijken hoe ik kon zien hoeveel lezers ik had, en ik kwam erachter dat je trackers hebt. Dat is een heel technisch verhaal, maar je kan een soort van computertekst in je website zetten, die bezoekers niet kunnen zien, maar die ervoor zorgt, dat je op een àndere website kan lezen hoeveel mensen je site bezoeken. Daar heb je er meer van, en in het begin had ik er acht opgezet, omdat ze allemaal alleen mijn bezoekjes lieten zien.

Die trackers houden allemaal informatie bij, en die is soms verschillend. De enige die ik nu erop heb staan is Google Analytic, want die vind ik het fijnste. Ik begrijp er meer van. Bovendien houdt die ook geen lijsten met IPnummers bij, en dat vind ik beter voor de privacy van mijn bezoekers. Ik kan dat er toch zo weer opzetten als ik weer lastiggevallen word. Het hoeft niet altijd.

Je krijgt van die Analytic hele lijsten met getallen, en dat zegt me dan nietzoveel. Ik vind het veel leuker om te zien wat mensen gebruiken om bij mijn blogje te komen, en misschien hoeveel mensen me hebben gezien. En misschien vinden jullie dat ook wel leuk, dus hier komen wat feitjes over mijn blogje!

De verdeling tussen mensen die "direct", van een verwijzer, of vanaf Google bij me komen, is bijna precies gelijk. Dat staat heel mooi, maar ik snap eigenlijk niet wat je kan met zo'n soort overzicht. Ik vind het wel leuk om te kijken naar de stijgende lijn die "direct" maakt. Ik sta bij steeds meer mensen in de favorieten.

Mijn bezoekers komen van de hele wereld. Nederland loopt natuurlijk ver voorop, maar België leest ook wel mee, en alleen een paar landjes in Azië en Afrika hebben nog nooit een bezoekje gebracht. Voor de rest heb ik minstens één bezoek uit alle landen van de wereld. Ik denk dat het wel reizende Nederlanders zullen zijn. Er zijn een paar uitschieters, van die kleine stadjes in verre landen waar ik honderden bezoekjes van heb gehad, maar dat is niet goed voor de privacy als ik die hier op ga noemen.

Verwijzers zijn er ook best veel. Er zijn er meer dan 350. Dat zijn webpagina's waar een koppeling naar mijn blog op staat. Ik geef wel even de top drie weer:
GeenStijl met 77226 bezoekers
Fok!Forum met 4083 bezoekers
Viva Forum met 2636 bezoekers

Van de Fokkertjes en de Viva's heb ik veel meer last gehad dan van de Geenstijlers.

Er zijn er ook best interessante bij, al krijg ik daar nietzoveel bezoekers van. Bijvoorbeeld van politie.local, die een trouwe lezer blijkt te zijn. En ook vanaf mvs.gov.ua, die minder trouw meeleest, en vanaf een adres bij de Belastingdienst, die meerdere keren per dag leest. Dat zijn niet allemaal mensen die voor de lol meelezen. Ook al hoop ik dat ze er wat aan hebben!

Er zijn ook een hoop rare adressen bij, zoals IPnummers, of Chinese pagina's die mijn koppeling hebben staan tussen hopen telefoonreclames. En natuurlijk Twitter, Facebook en Hyves. Er zijn genoeg mensen die mij daarop hebben gekoppeld, ook al krijg ik daar meestal maar één bezoekje van. Veel mensen hebben een Hyvespagina die niet veel lezers trekt. Ik weet hoe frustrerend dat is!

Het is pas echt interessant, als we kijken naar de zoektermen die mensen gebruiken om bij me te komen. Wat daar niet instaat. Eerst even de top tien:
Zondares 14217
Zondares Blogspot 6324
Pik 5530
Zondares Blog 3362
Anus Bleken 2872
Ontmaagden 2706
Saban Baran 1474
Blog Zondares 1333
Zondares.blogspot.com 1103
Zondares.blog 885

Je ziet wel, dat de meeste mensen me gewoon niet in de favorieten willen hebben, en dus zoeken. Het valt me ook erg op, dat erg weinig mensen bij me komen bij het zoeken van ervaringen van een prostituee! Ik weet niet waarom Google juist die mensen niet naar mijn blog stuurt. Die zou ik toch bovenaan moeten zien!

Er zijn 37000 zoektermen gebruikt om bij me te komen, dus ik kan ze niet zomaar samenvatten, maar ik zal er een paar uitpakken die mij erg opvielen.

Iemand die bij me kwam met "hoe regel ik de zaakjes als hoer" als zoekterm heeft meer dan tweehonderd pagina's bekeken in 33 uur en 49 minuten. Dat was meteen het langste bezoek. Goeie zoekterm vind ik.

"elke hoer wil geslagen worden" is een term die ik wel heel raar vond. Hij vond bij mij wat hij zocht, hij heeft vijf uur zitten lezen, en meer dan honderd pagina's bezocht.

"zondenares" "zonderes" "zondaares" "zodnares" "sondares" "znodares" komen best wel heel veel voor. Meer dan je zou verwachten van spelfoutjes.

"Wat zijn mijn rechten bij een WTP?" "Belasting luistert niet naar me, wat kan ik doen?" "wangedrag+belasting+ambtenaar" "gedrag belasting bij prostituees" "hoeveel WTP is normaal bij sekswerker" jullie zoeken hetzelfde als ik.

"Mijn hond wil geen Bonzo meer" is bij me gekomen, ik weet niet waarom, maar die heeft 118 pagina's in drie bezoekjes gelezen.

"hoe kan ik flauwvallen" vond ik leuk, want dat vroeg ik me als kind ook altijd af.

"goede gigolo" "waarom zijn gigolo's zo slecht" "gigolo vinden die het goed kan" "slechte ervaringen met gigolo's" "hoe vind ik een goede gigolo/male escort" "waarom zijn er geen goed gigolo" ik leef met jullie mee!

"kan een hoer klaarkomen" Ja, maar meestal gebeurt het gewoon niet.

"Betaalde Seks Topic" is 314 keer langsgekomen, en een hoop lazen wel veel bij mij.

"wat is gemiddeld?" Dat je dan bij mij komt, vind ik heel bijzonder.

"geile verhaaltjes over pooier die hoer aftuigd" heeft twee van mijn pagina's gelezen, en ik vind dat een vies idee.

"www.ik.zoek.een.sekspagina.nl" en nog wel meer van die zoektermen die zijn geschreven als een koppeling. Ik begrijp niet wat daar gebeurt.

"hoe word ik een prostituee" "werken als callgirl" "ik wil hoer worden maar mijn man mag het niet weten" "beginnen als dvp" "zelfstandig sekswerker worden escort massage ontvangst" Fijn dat die me hebben gevonden, ik hoop dat ik die wat heb kunnen helpen.

"waar koop ik meisjes zoals in matroesjka's" Ik heb gedacht om deze vent bij de politie aan te geven, maar ik was geen IPnummers aan het bijhouden toen ik dit zag.

"ik be op 14 ontmaagd ben ik nou een slet???" Nee, maak je geen zorgen. Ik hoop dat je bij mij wat hebt geleerd.

"Wie is zondares" "zondares@gmail.com" "zondares identiteit" "wie zit er achter zondares" "zondares+advertentie" "contact zondares" "zondares echte naam" En nog velen anderen. Dat vind ik een beetje eng, dat er mensen naar me op zoek zijn, ik hoop dat het nooit lukt.

"wat is de kans dat een prostituee me vermoordt als ik ga" De Here heeft ze vreemd geschapen.

"mijn cockring zit al twee dagen vast mijn pik is zwart maar ik durf niet naar de dokter" Ik hoop dat dat een grapje was.

"prostituee voor interview" "sekswerker met pooier vragen stellen" "loverboy interview" Die hebben bij mij niets te vinden.

"wat een onzin" "waar liggen mijn sleutels" "dom geleuter" "de derde lijn die getrokken moet worden in de figuur van het werkboek" "neukennnnnnnnnnn" "opzetten hindernisbaan basisschool voor meerdere klassen met minimale ombouwtijd" "alle tennissers zijn lesbies" "footjob via telefoon" Allemaal zoektermen die naar mij hebben geleid, en ik weet echt niet waarom!

Er komen allemaal mensen bij me aan, en maar een handjevol komen op zoek naar informatie over de prostitutie voor het eerst bij me. De meeste mensen kennen me al, of komen met een hele andere zoekopdracht naar me toe. Dat vind ik raar, maar ik vind het een compliment dat ze dan zo kunnen blijven hangen bij me!

maandag 21 maart 2011

Het woord hoer

Er zijn nogal wat mensen die het erg vinden als je ons hoer noemt. Ze vinden hoer een scheldwoord, en ze gebruiken liever andere woorden ervoor. Dat bedoelen ze lief, want het is een soort van respect dat ze ermee willen laten zien. Ze willen zeggen, dat zij je niet zo zien als de mensen die hoer als scheldwoord gebruiken.

Hoerenlopers zijn daar vaak wel een beetje mee bezig. Ze zijn vaak hele vriendelijke mannen, die graag willen dat de vrouwen waarmee ze omgaan, het fijn hebben. Dat betekent ook dat ze je in je waarde willen laten. Omdat ze zien hoe het woord hoer wordt gebruikt, doen ze hun best om dat anders te doen.

Je hoort dus vaak de afkorting DVP, dat staat voor Dame Van Plezier. Dat is een mond vol, dus de afkorting wordt veel meer gebruikt! Ook tegen mij trouwens. Als een man tegen mij zegt dat ik als DVP dit of dat wel zal weten, klinkt dat voor mij net zo raar als mensen die overal anders afkortingen voor gebruiken. Ik ben geen computer!

Als je me hoer noemt, vind ik dat niet erg. Ik noem mezelf eigenlijk wel vaak zo. Het is een kort woord, dat precies betekent wat ik ben. Prostituee betekent eigenlijk iemand die geprostitueerd wòrdt, en dat vind ik een beetje klinken alsof ik het niet zelf doe. De vage termen vind ik weer zo'n onzin, dan klink je alsof je het niet durft te zeggen.

Prostituee, dame van plezier, meisje van het rode licht, prosti, good time girl, het is allemaal eigenlijk hetzelfde. Er zijn zoveel namen voor, omdat mensen het niet open willen bespreken. Dus ze gebruiken maar allemaal vage termen, ook al bedoelen ze gewoon hoer. Meestal gaat dat om respect, want ze willen niet schelden. Maar als een term lang genoeg voor ons wordt gebruikt, wordt het vanzelf een scheldwoord.

Het is net als met allochtoon. Toen ik een klein meisje was, stond dat alleen in de Geologie-boekjes van mijn vader. Die heeft er steen en been over geklaagd, dat ze de geologische term verkeerd gebruikten. Het werd gebruikt om niet meer buitenlander te zeggen. En nu willen ze allochtoon niet meer gebruiken, omdat het een negatieve term is geworden.

Ook al gebruik ik het woord hoer zelf, ik kijk wel meteen heel scherp op als iemand anders het gebruikt. Dat is niet omdat ik het verkeerd vind, maar ik weet dat heel veel mensen het gemeen bedoelen. Daar haal ik mijn eigen punt mee onderuit, dat snap ik wel. Ik vind het ook niet leuk, maar als ik het hoor ben ik eventjes ongerust, ook al kan ik het van mensen die ik goed ken prima hebben.

Het maakt uit wie het zegt. Als iemand het gewoon in het gesprek gebruikt, vind ik het prima. Als een klant me zo beschrijft, vind ik het heel eerlijk ergens. Als een collegaatje het gebruikt, is het normaal. We praten vaak zo met elkaar. Maar als ik het mensen hoor zeggen, als ze niet weten dat ik een hoer ben, krijg ik een ongemakkelijk gevoel ervan. Want ik weet niet hoe ze het bedoelen.

Als de naam van wat je bent, ook een scheldwoord is, dan weet je niet of je nou uitgescholden word, of dat ze gewoon over je praten. Dat is iets wat het toch wel wat anders maakt. Maar ja, dat geldt ook netzogoed voor de andere woorden over prostitutie. Het is niet de woorden die het verschil maken, het gaat om wat mensen ermee willen zeggen. Dat is namelijk niet vaak leuk over ons werk.

Maar ik gebruik het ook wel voor shock. Als ik het woord gebruik, daag ik mensen daar een beetje mee uit. Dat weet ik best. Daar doe ik het soms ook gewoon voor. Om te laten zien, dat ik me niet schaam. Bij hoerenlopers schiet het vaak verkeerd in het keelgat als ik ze zo noem, dus doe ik dat niet zovaak. Maar als een man mij hoer noemt, noem ik hem minstens een keertje ook hoerenloper. Gewoon omdat het eerlijk is.

Je bedoelt meer dan je zegt, en wat er aan het woord zit is heel veel veroordeling en vooroordelen. Dat is wat het zo moeilijk kan maken. Daar moeten we wat aan doen, en niet het woord! Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik zie het daarom nog steeds als een raar iets. Zo'n woord waar je tegelijk voor, en tegen kan zijn.

Er is één ding waar ik altijd tegen ben, en dat is als hoer wordt geschreven of gezegd met een rollende R. Je weet het wel, hoerrrrrrrrr. Dat is altijd vervelend bedoeld, en daar heb ik een hekel aan. Want ze schelden wel met mij! Het is nogal uniek, want hoer is niet iets wat je hebt, zoals mongool of kankerlijer. Er wordt wel op dezelfde manier mee gescholden. En dat vind ik maar niks, want ik vind het erg dat ik een scheldwoord ben.

donderdag 17 maart 2011

Lekker vakantie

Ik ben terug van een lekkere vakantie. Het was zalig, ik was al jaren niet meer op vakantie geweest. Ik heb lekker het budget van al die tijd samengedaan, en gekeken waar ik heenwou. Ik heb gekeken naar walvis-spotten bij California, ik heb gekeken naar een reis door de Filipijnen, of me kapot blowen in Thailand, of een prachtige natuurvakantie in Congo, maar toen kreeg ik een aanbieding te zien van een reisje naar het strand van Acapulco, en ik was verkocht. Een zalige niksdoe-vakantie tijdens Spring Break! Lekker feesten.

Dat blijft bij mij vaak toch bij het uitzoeken van de vakanties, want al dat geregel vind ik maar lastig, en ik verlies er zoveel inkomsten mee. Ik heb ook altijd het idee, dat ik de ideale vakantie ga vinden als ik nèt even doorzoek. Maar toen de week voordat ik ging er opeens weer sneeuw op de straat lag, dacht ik: nu ga ik gewoon.

Ik heb helemaal niet zoveel uitgegeven als ik had gereserveerd, maar wel zalig geshopt, dus ik heb ook weer kleren voor lange tijd. Het is andere mode dan hier. Zo kan ik lekker mixen en matchen. Daar is shoppen ook een andere ervaring, je kan naar een Amerikaans-achtige mall, maar je kan veel leuker shoppen op de markt, er zijn in de kleine wijken bazaar achtige dingen, met veel kleine winkeltjes. Heel leuk echt.

De Mexicanen zijn heel leuke mensen, ook al spreken ze vaak alleen maar Spaans. Dat maakte het weleens moeilijk, maar met mijn gidsboekje kwam ik toch nog wel een eind. Er waren wel véél Amerikanen, maar toen ik met een groepje daarvan meeliep, konden die voor mij wel vertalen, dat was erg handig. Ik denk dat we allemaal meeliepen met één jongen, die het echt een beetje sprak.

Tijdens Spring Break zijn er een heleboel studenten in de stad, die goedkope feestvakanties vieren. Dat is erg feestelijk, en erg leuk, als je uitgaat kom je in een soort massa terecht, die later op het strand terechtkomt. Soms was er bij zwembaden afgesproken, waar er niet zoveel gezwommen werd, maar heel veel gezopen. Dat is wel een nadeel bij die studentenfeesten.

Het was pas ècht een supervakantie, toen ik erachter kwam, dat iedereen daar dacht dat ik ook nog een college student was. Niemand geloofde dat ik meer dan tien jaar ouder was, dan de studenten! In het begin legde ik het nog wel uit, maar later verzon ik gewoon dat ik nog studeerde, en iedereen geloofde me. Dat was geweldig! Als er klanten belden, deed ik alsof het mijn ouders waren, en tegen de klanten dat ik op een feest was. Je kan niet zomaar helemaal verdwijnen. De afspraken moet je in blijven plannen.

Dat is wel het nadeel van een éénmans-bedrijfje, je kan het nooit helemaal achterlaten. Met een baan had ik dat nooit, het bedrijf kon doodvallen als ik op vakantie was. Ik vind het wel een beetje jammer dat dat niet meer kan, maar het zit me ook niet echt dwars. Het is iets van mij dat ik meeneem. Het is een fijn gevoel dat alles er thuis ook mee doorgaat. Ik heb daarom nu ook héél veel te doen.

Ik ben best dronken geweest, maar ik heb me niet zo comagezopen als die mensen daar doen. Ik vond het fijn om te feesten. Heerlijk op het strand zijn, zwemmen in de zee, de stad in om in de drukte tussen de Mexicanen te lopen. Ik had nog het plan gehad, om naar kunst en cultuur te gaan kijken, maar ik had het zo naar mijn zin dat ik het niet heb gedaan.

Het bier daar is echt smerig. Ik was blij als er Heineken was, moet je nagaan. Het zal wel een andere smaak voor bier zijn, maar dat laffe kan ik echt niet hebben. Bier hoort niet zo dun als limonade, en ze kunnen er zoveel van zuipen, omdat het echt slap is. Misschien kwam het omdat er veel Amerikanen waren, maar al dat bier wat je daar krijgt is bijna hetzelfde.

Het viel me heel erg op dat de Amerikanen heel erg zelfbewust zijn, en héél preuts. Als ze denken dat het hoort op een feestje, laten ze wel wat van hun seksualiteit zien, maar op een heel onbeleefde en zowat gemene manier. De meisjes kunnen maar op één manier flirten, en dat komt op mij heel sletterig over. Er was maar één meisje dat ik anders met de mannen om zag gaan, maar die kwam uit Frankrijk!

Amerikaanse studenten hebben duidelijk leren seksen door te kijken naar Gonzo. Ze doen echt precies hetzelfde, het is véél erger dan in Nederland. Maar als je een beetje zo'n jongen eronder krijgt, worden ze heel verlegen en kun je er nog iets mee. Ze schrikken zich rot als je ervaring hebt, dat vond ik wel heel duidelijk.

Ik werd op de feesten een beetje zat dat er zoveel schuttingtaal werd gebruikt. Alles is fucking, en de zinnen krijgen nog even shit aan het eind geplakt. Als zo'n jongen zegt dat hij drankjes gaat halen, zegt hij: "I'm going over to the fucking bar to get some fucking drinks, you want some?" Dat lijkt niet zo bijzonder, maar na een week ben je dat echt zat hoor. Net zoals de drankspelletjes. Die zijn gewoon gevaarlijk, een meisje van hoogstens 45 kilo die een hele fles Tequila in één keer naar binnen moet gieten. Halverwege kotst ze alles op, maar is dat dan wel alles?

Het was een zalige tijd, lekker feesten. Ik had me eigenlijk vantevoren voorgenomen om geen seks te hebben, maar toen ik daar was dacht ik: waarom eigenlijk? Ik was van plan om een vakantieliefde te krijgen, en ik weet dat als je gewoon losse seks gaat hebben de vakantieliefde niet komt. Maar het gevoel was anders, dus dan doe je wat je wil. Het is vakantie! Helaas was er maar één goeie beurt bij, maar de rest was leuk, want ik was dronken.

Het vakantiegevoel komt ook van hoe je eet en waar je slaapt. Ik had flink uitgepakt met het hotel, en dat was erg fijn. Want je komt dan thuis in een schone kamer, met een heerlijk bed, en alle gemakken. Lekker in een ruim bad, en roomservice zodat je toch nog wat kan eten, midden in de nacht. Gewoon eten deed ik met de studenten waarmee ik optrok, maar anders in een leuk restaurant. De Europese restaurants liet ik zitten, ik ging in de Mexicaanse restaurants. Ik hou van heet eten, maar dit was toch anders dan bij de Chinees.

Ik heb meer zon gekregen dan wat ik dacht, maar ik ben niet erg verbrand. Ik ben wel lekker bruin, zalig. Nederland is toch wel heel erg koud als je zo thuiskomt. Ik ben heel lui geweest, en lekker genot zoeken. Ik ben helemaal opgeladen, ook al heb ik zoveel tijd verloren op de vliegvelden, en ook al heb ik heel veel jetlag gehad.

Toen ik thuiskwam was mijn geldmannetje helemaal woest, omdat ik vergeten was om hem het te vertellen. En omdat ik mijn administratie aan hem zou geven vòòr maart. Dat was gewoon vergeten, maar daar maakt hij meteen dan een hele toestand van. Ik heb weer moeten horen dat ik betrouwbaar moest zijn, en dat er zo niet met me te werken was. Ik voelde me weer alsof ik nog op school zat.

Zalig jongens. Ik ga niet superlang meer wachten tot de volgende vakantie, misschien zelfs al voor volgend jaar.

woensdag 16 maart 2011

Inenten tegen wratten!

Hoi allemaal, ik heb goed nieuws. Misschien weten jullie dit allemaal al, maar ik heb het pas gisteren gehoord. Je kan je in laten enten tegen genitale wratten! Daarmee loop je als vrouw ook veel minder risico op baarmoederhalskanker. De inentingen worden gratis aan meisjes van twaalf aangeboden, ook al doen die er vaak niet aan mee, maar je kan ook als volwassene dus in laten enten! Dat kost wel wat geld, maar het is echt goed voor je gezondheid.

Genitale wratten is één van de meest voorkomende SOA, en het is er eentje die soms voor kanker kan zorgen. Dat is wel de moeite waard. En als we met genoeg ons in laten enten, sterft de ziekte misschien uit! Daar hebben we nu allemaal de kans voor. Het is ook mogelijk voor mannen. Denk niet alleen aan jezelf, ook al is het voor jou belangrijk, je bent dan ook veilig voor als je anders je partner besmet.

Ik heb me vandaag bij mijn huisarts gemeld om te vragen of het kon, en hij zei meteen ja. Ik moest wel eerst een bloedproefje laten doen, om te kijken of ik het niet al had. Vorige test was dat niet zo, en ik hoop zó dat dat nu nog zo is! Ik ben helemaal opgetogen, een paar prikjes en ik ben weer wat veiliger.

Dankjewel W!

Over twee weken

Er is weer gedebatteerd over de nieuwe prostitutiewet. Het besluit is kennelijk over een weekje, heel spannend. Ik hoop dat het er niet van komt, maar ik vind dat eigenlijk moeilijk te geloven. Op dinsdag is het moment.

Gisteren is Nationale Hoerendag stilletjes voorbijgegaan. BNN heeft het leuk bedacht, maar ik heb er alleen op mijn blogje een reactie op gehad, voor de rest niets.

Ik heb trouwens nu 250 stukjes op mijn blog staan! Wat een enorm getal.

maandag 14 maart 2011

Undercover in Nederland

Een anoniem heeft in mijn reacties een link gezet naar een SBS6-show, Undercover in Nederland.
Ik verlies er niet echt mijn goeie humeur van, want ik ben pas net terug van vakantie, maar het is wel weer het soort van ding waar ik boos van kan worden.

Het is waar dat er veel onzin wordt gepraat over SOA en condooms, maar hij laat alleen de domme broodmeiden zien die het wel zonder willen, en niet dat er zoveel vrouwen wèl verstandig zijn. Hij zoekt er wel uit.

Illegaal werken is een term die een beetje moeilijk is bij de prostitutie. Onveilig werken is niet illegaal, alleen oliedom. Werken met illegale buitenlanders is ook niet iets aan de prostitutie dat illegaal is. Onvergund kan ook nog wel, maar dat is afhankelijk van de gemeente, of je een vergunning nodig hebt. Zwart werk is zwart werk, niet illegaal werk. Totdat ze de regels duidelijker hebben kan je niet zomaar spreken van illegale prostitutie.

Het is een beetje stemmingmakerij, en ik vond het niet echt overtuigend. Maar ja, honderdduizenden mensen zien dit en geloven het, en jullie zijn met zijn vierhonderden nou dat ik op vakantie ben geweest.

Jetlag

Hoi jongens, ik ben terug, maar ik heb echt heel erg last van jetlag. Ik ben op vakantie geweest, en het was zalig. Ik schrijf er wel donderdag over. Ik heb nu echt hoofdpijn, ik voel me hondsziek. Gelukkig moet ik niet meteen weer aan de bak, maar ik moet mijn huis opruimen. Ik heb opeens lekkende kranen, en mijn koffers moeten uitgepakt worden.

Ik weet dat ik had beloofd dat er vandaag weer een stukje zou komen, maar nu is het echt te vroeg voor me. Ik ga donderdag pas weer door, sorry.

¡Hasta el Jueves!