maandag 17 april 2017

Dit is de laatste keer

Seks doet wat met mensen. En niet alleen als het levensveranderende seks is die de hele wereld voor je openbreekt, en je uit je schulp laat komen, of seks waarbij je versmelt met een geliefde en het liefst nooit meer iets anders doet dan in die intieme eenwording blijven. Ook seks die gepland is en die je doet met iemand die je ervoor inhuurt kan flink veel met je doen.

Wat het met je doet is meestal leuk. Klanten lopen jeugdiger naar buiten dan ze binnenkwamen, of zien de wereld veel fleuriger en vrolijker dan eerst. En afentoe is het juist helemaal omgekeerd, en zitten ze met hangende wangen en een blik op oneindig op de rand van je bed, omdat ze opeens helemaal geen zin meer in het leven hebben. Dan zit er een diepe depressie in zo'n mannenkoppie, en ze zijn dan ooknog in zichzelf gekeerd.

Dat zien klanten vaak niet aankomen, want die hebben meestal geen idee wat er in ze zelf speelt. Met seks is dat niet erg, ik help ze wel op weg, en ik zorg er stilletjes voor dat ze doen wat ze moeten doen. Dat gaat prima. Helaas heb ik alleen niet helemaal onder controle wat er gebeurt in de man, diep vanbinnen. Betere hoeren dan ik hebben daar wel greep op, maar ik ben het nu pas aan het leren.

Een collega die me mentort is ook neurowetenschapper. Die begint uit te leggen over alle hormonen en andere signaalstoffen die in het lichaam reageren op wat er gebeurt, en verklaart zo waarom klanten soms onverwachte dingen kunnen gaan doen. Daar heb ik best veel over geleerd, maar zo diep als zij gaat kan ik het echt niet volgen. Zelfs mensen die doceren over die dingen vinden het maar ingewikkeld.

Gelukkig zijn er andere collega's die het begrijpen op manieren die ik beter kan aanvoelen. Mijn grote mentor W heeft met elk bijltje wel gehakt, en dit kent ze dus ook. Ze noemt het "de douleur." Soms komt er een soort neerslachtigheid over de klant, en die gebeurt vooral als je wel wat bespeeld hebt, maar het niet helemaal doorgezet hebt zodat je ècht elk detail bespeelt. Half werk is maar niets, en zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Mannen zijn gemaakt om je op te drijven, jij bent gemaakt om hem af te remmen. Daar heb je in mijn werk niets aan, dus je kan hem nog weleens te makkelijk sneller laten gaan dan zijn lichaamsprocessen aankunnen. Dat zorgt dan dat er bepaalde dingen hoteldebotel gaan, en dat voelt voor hem dan alsof hij opeens ontnuchtert, en dan denkt hij dat hij ziet dat hij een dwaas is geweest die domme keuzes heeft gemaakt in zijn leven.

Je moet de spanning op laten lopen. Je moet je timing zelf bijhouden, en geen stappen overslaan in de klant opwinden. Dan zit je meestal wel goed. Maar de klant is uiteindelijk altijd koning, en je weet nooit honderd procent zeker wat er in hem gebeurt, dus soms kom je gewoon voor het blok te staan en kan het nou eenmaal niet perfekt. Dat gaat meestal goed, en soms niet. En soms heb je ook gewoon pech natuurlijk.

Als het een keertje gebeurd is, komt de volgende keer makkelijker nogeens. Hij heeft het gevoel echt nog wel in zijn achterhoofd, en mensen die verwachten dat ze zullen ontnuchteren, die ontnuchteren makkelijker. Het wordt iets wat zichzelf erger maakt. Bovendien gaat hij meteen van de seksmodus naar een mislukte nagloed, en je hebt dat niet makkelijk op tijd dóór. En dan merkt hij wel dat hij de verbinding met je kwijt is.

Bij vormen van sekswerk waarbij het de bedoeling is om even snel zijn dingetje te doen gaat het natuurlijk minder makkelijk mis. Maar als de klant naar mijn discrete konijnenholletje kwam, of als ik als escort bij hem kom, dan zit er een verdieping aan de ervaring waar het juist op deze manier mis kan gaan. Hoe dieper je de tijd neemt om te gaan, hoe makkelijker er in die diepte dingen zich gaan roeren.

Je merkt het natuurlijk alleen als je echt aan nawerk doet. In mannen zit ingebouwd dat ze vrouwen een plezier willen doen, dus ze gaan je niet laten zien dat ze opeens reuze terneergeslagen zijn. Die weten wel dat je je dat zou aantrekken. Je merkt het alleen als je met ze bezig bent, of als het echt zo'n beetje een instorting is en ze tegen tranen aanzitten. Veel vaker gaat een verdrietige klant met een fake glimlach je deur uit.

Dat is niet alleen akelig voor hem, maar het kost je ook klanten. Als een klant tegen je gaat zeggen dat dit de laatste keer was, of dat hij deze wip bedoelde als afscheid, dan weet je hoe laat het is. Dat komt eigenlijk altijd wel door de douleur. Dan moet je dat er niet bij laten zitten, want dan ben je een klant kwijt, en hij is er ook niet blij mee hoe dat gaat.

Tijdens je contact met klanten ben je altijd vooral bezig mee te gaan met wat de klant bezighoudt. Dat houdt in dat je vooral veel spiegelt. Je neemt veel van hem over, zijn woordgebruik, zijn enthousiasme, hoe joviaal hij wil of juist hoe afstandelijk hij wil blijven, en waar hij zich op concentreert. Zo heeft hij het gevoel dat hij wordt begrepen, dat hij wordt begeerd, en dat je een klik hebt.

Bij de douleur moet je dat helemaal laten varen. Als je óók een beetje melancholisch gaat doen, zelfs als je troostend vertelt hoe het allemaal ècht wel bijdraait, dan zinkt hij alleen dieper weg. Je wil juist op dat moment gewoon je vrolijke zelf zijn, en niet met hem meegaan. Je bent niet onaardig, maar je koppelt niet met zijn gevoel, want daarmee voed je het alleenmaar.

Het is net als bij een moeder met een sip kind. Als ze heel erg mee gaat leven met het verdrietje dan voelt het kind dat ook aan. Als moeder juist een dikke knuffel en een zoentje geeft, vertelt dat het allemaal nietzo erg is, en dan voorstelt te gaan knippen ofzo, dan voelt het kind ook aan dat het iets is wat ze achter kan laten, en dan is het verdrietje zo weer vergeten. Mannen zijn ingewikkelder natuurlijk, maar de douleur niet.

De stoffen in zijn bloed willen hem in zichzelf laten keren, en daarmee krijgen ze alleenmaar meer grip op hem. Je moet blijven communiceren. Het lijkt alsof je hem een ogenblikje voor zichzelf zou moeten geven, maar dat werkt helemáál niet. Hij moet juist opgevrolijkt worden, en de zelfversterking van de douleur moet worden verbroken. Dat is even iets wat wel ongemakkelijk kan aanvoelen, maar het is het echt waard.

Er zijn een paar dingen die heel goed werken, en dat is zonlicht, dus de gordijnen open, en koffie met veel suiker. Vooral de suiker is belangrijk. Je kan dus best een colaatje geven, maar dan moet het geen zero of diet zijn. Een neutje werkt niet, en die kan zelfs de boel veel erger maken. Hem een beetje laten bewegen, ookal is het maar even ergens anders gaan zitten, kan ook een boel uitmaken. Liefst ga je even met hem wandelen. Niet slenteren, maar goed doorstappen.

Goed, als het een korte boeking is heb je daar eigenlijk geen tijd voor. Dat is jammer, en je moet er ook niet aan gaan beginnen om dan een half uur aan je boeking vast te plakken om je klant uit zijn put te helpen. Dan blijf je bezig. Je geeft hem dus een zetje in de goede richting zoals het in je nawerk past, en dan moet je er maar op vertrouwen dat het wel terechtkomt. Je bent niet zijn psychiater!

Als je het een beetje opgevangen hebt is er nog een belangrijke valkuil, want mannen kunnen zich schamen voor hun douleur. Die voelen zich alsof ze zichzelf te kijk hebben gezet naar jou toe, en alsof ze hun macho kwijtzijn. Dat is onzin natuurlijk, maar mannen zijn op hun eigen manier heel onzeker. Ze moeten zich wel een houding kunnen geven, als je ze ooit terug wil zien.

Daarom is het belangrijk dat je even uitlegt dat je het snapt hoe hij zich voelt, en dat je weet hoe het zit maar dat hij er zich geen zorgen over moet maken. Dat trekt wel weer bij, en je zal zien dat het de volgende keer veel beter gaat. Maak dat je laat zien dat je het licht opneemt, en dat hij zich er niet voor hoeft te verantwoorden volgende keer. Hij moet zich welkom blijven voelen. Want dat is het belangrijkste van het vak.

20 opmerkingen:

Anoniem zei

Je spreekt steeds over "de man"

Dit is seksistisch en bodemloos irritant, alsof er een soort copy paste versie is van "de man" . Er is niet de man, de man is een essentialistisch fantoom, niet een man is hetzelfde,alsook niet een vrouw is "de vrouw"


Misschien voelen klanten zich somber, omdat ze weten dat ze een illusie gekocht hebben. Ze weten dat ze altijd de macho uithangen, maar dat zonder geld die mooie vrouw jou nooit zou zien staan, waarschijnlijk


Je hoort weleens van die "stoere" mannen, over dat "iedere" vrouw valt voor hun "masculiniteit" dat soort mannen houden zichzelf ook voor de gek. Je hebt geen controle over vrouwen, tenzij je ze betaald.
Aan jou de kunst om te laten lijken dat je hem/haar in het echt ook zou doen, zegmaar.

Lijkt mij een beetje moeilijk.

Anoniem zei

Met tenzij je ze betaald, bedoel ik natuurlijk alleen sekswerksters.

Hahahaha

Ik zou aan een hoer vragen, als ik er heen zou gaan, zo van, zou je mij ook gratis neuken, wees eerlijk

En als ze dan nee zou zeggen, zou ik weg gaan, zou ik het skippen

Maar zo eerlijk zou ze nooit zijn

Niet alles is te koop, zelfs al forceer je het.

Anoniem zei

Vrouwen gaan het écht nimmer begrijpen, zoals mannen niet zullen kunnen begrijpen dat vrouwen 6 weken mieren over de kleur van de badkamertegeltjes. Onze respectieve breinen & hormoonhuishouding werkt anders.

Deze posting schreeuwt om een diepe wetenschappelijke uitleg van de neurowetenschappers.

Anoniem zei

Laatste reageerder


De cultuur maakt ons ook tot wie we zijn, het is niet alleen maar nature, er is een reusachtig groot gedeelte nurture.

'de vrouw' houd van badkamer tegels. Natuurlijk is dit een totaal onzinnige stelling. In de achttiende eeuw zijden ze : 'de vrouw' heeft geen stemrecht, omdat ze daar te dom voor is. In de middeleeuwen zeiden ze : 'de vrouw' is per definitie zondig.

Het is net als met racisme. Tot in de jaren tachtig zeiden mensen : De afrikaan is lui en houd van trommelen.

Tot in de 21ste eeuw, suggereren mensen dat 'de vrouw', van tegeltjes en schoenen houdt.


Een groot percentage neemt die houding aan, neemt die verwachtingen over, maar ik ken tonnen vrouwen die niet van tegeltjes houden en nog steeds een vrouw zijn, met alles erop en eraan, vagina, baarmoeder, tieten, alles dat haar biologisch gezien een vrouw maakt.

En dat te bedenken dat ik zelf niet eens een vrouw ben

Hoe noemen ze dat ook alweer, een man die het voor 'de vrouw' opneemt. Een white knight, een huichelaar.

Kan me niet schelen.


Gender essentiealisme, is extreem achterhaald en schadelijk. Ik ben man, dus ik hou van auto's ? Nee ik hou van auto's , als ik een persoon ben die van auto's houd.

Ik ben vrouw, dus ik hou van tegeltjes ? Nee, ik hou van tegels, als ik van tegels hou.

Reduceer mensen niet tot hun vagina/penis

Anoniem zei

Modereer alsjeblieft. Kijk nou naar de mensen die alleen irritatie komen opwekken om maar vervelend te zijn.

Anoniem zei

Interessant stuk. In de Pick-Up gemeenschap wordt over een vergelijkbaar fenomeen gesproken daar heet het "buyers remorse".

Anoniem zei

:) ik ben het wel eens met de eerste reageerder: je scheert genders over een kam Z. Zelf vang ik ook glimpsen op van mensen die eerst mens en dan gender zijn, mannen of vrouwen waarvan jij zou zeggen dat dat "niet echt" is.

In de neurowetenschap wordt het steeds duidelijker dat er tussen mannen en vrouwenhersens geen vaste verschillen bestaan (bron: https://blogs.scientificamerican.com/talking-back/is-the-brain-gendereda-q-a-with-harvard-s-catherine-dulac/) & (http://www.livescience.com/52941-brain-is-mix-male-and-female.html), en dat hersens ook enorm flexibel zijn (neuroplasticiteit). Mijn seksualiteit is enorm veranderd de afgelopen jaren en ik voel me veel minder een gegenderd iemand, maar een mens, heel fluide, tijdens de seks.

Anoniem zei

Cultuur drukt ons in een keurslijf, ik ben blij dat iemand het eens met mij eens is, op de hoogte is van wetenschappelijke ontwikkelingen en niet meteen gaat huilen over moderatie, als iets je tegen het zere been stoot

Anoniem zei

Ik bedoel, ik heb honderden keren iets gelezen dat ik verwerpelijk vind.

Ga ik dan huilen over moderatie ?

Nee, natuurlijk niet, zeg wat je wil, maar laat mij het dan weerleggen.


Dit was toch zo'n vrij land, mat zo'n vrije mentaliteit ?


Als iets niet geheel sociaal geaccepteerd is, gaan mensen meteen tekeer. Als er iets gezegd word, dat niet algemeen erkent is, is het niet waar en word het de kop in gedrukt

welkom in vernederland.

Anoniem zei

Bijzonder stukje. Zelf heb ik de douleur, zoals jij dat noemt, nooit ervaren. Ik weet niet of dat iets over mij zegt of juist over de prostituees waar ik kom?

Voor mij is het allemaal nogal simpel. Ik ben vrijgezel, ik heb behoefte aan seks en daarom ga ik minimaal een keer per week naar de hoeren. Vaak kies in voor mijn vaste dame (privé ontvangst), maar ik ga ook naar de ramen en spreek ook wel eens af met escortdames. Ik merk heel goed aan m'n eigen lichaam wanneer het weer tijd wordt om seks te hebben. Na een dag of vijf na de laatste keer neuken word ik weer ongedurig en onrustig en spelen m'n hormonen steeds vaker op. Een uitstel van een of twee dagen kan nog net, maar langer kan ik de lichamelijke drang niet negeren. Het is zelfs wel eens gebeurd dat ik belangrijke afspraken heb verzet omdat ik echt eerst de spanning in mijn lijf van me af moest neuken.
Dat gaat trouwens volgens een vast patroon. Ik spreek vaak af voor een uur, zodat er tijd is voor voorspel, uitgebreid vrijen en naspel. Alleen bij de dames achter het raam wordt dat wel eens een half uur.
Op het moment dat ik op weg ga om me bij een leuke, aantrekkelijke dame te ontladen beheerst de geilheid al mijn doen en laten. Het pijpen en neuken geeft dan al meteen verlichting, maar pas als ik een (of soms twee) keer ben klaargekomen voel ik hoe de ontspanning bezit van me neemt. Ik heb de door zondares beschreven neerslachtigheid na de daad zelf dan ook gelukkig nooit meegemaakt. Integendeel, ik ben na afloop juist vrolijk en relaxed. En ik ben zeer dankbaar dat ik, zonder me schuldig te voelen, een keer of zeventig per jaar naar de hoeren kan. Neuken is het beste medicijn dat ik ken. Het maakt me rustig en ik voel me er kiplekker door. Als er geen prostitutie zou bestaan zou men het alsnog moeten uitvinden!

Vaste klant

Anoniem zei

Ik ken je niet en wil je ook niet kennen :-)

Anoniem zei

Ah joh maak je niet druk. Niemand weet wie je bent.

Anoniem zei

GnaGna, dat denkt ie.

Anoniem zei

Het is maar goed dat Zondares geen profielfoto bij haar blog heeft gezet;
Zo'n sterke, zelfstandige en tegelijk gevoelige vrouw, ik zou er zo verliefd op worden en waarschijnlijk is ze nog mooi ook …

Anoniem zei

Ik deel je mening!

Anoniem zei

Weer een klasse stukje zondares

Prostitutie is toch een soort zorg en dat laat jouw stukje maar weer zien. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit zo'n doleur gehad. Ik heb alleen gehad dat ik een bezoek vond tegenvallen en dan was het ook gewoon de laatste keer. Maar soms gaf ik haar de volgende keer gewoon een 2e kans en daaruit zijn dan ook veel leuke contacten uit ontstaan. Soms ga je met hoge verwachtingen naar een prostituee door hookers.nl of door haar advertentie of door de site van het desbetreffende privehuis waar ze werkt. Of gewoon doordat ze er zo mooi uitziet achter het raam.

Ik heb eerlijk gezegd wel een paar keer een nadipje gehad na mn prostitutie bezoek

Anoniem zei

Waarom hebben die mannen dan "zorg" nodig.... Ik heb geen zorg nodig, ik hoef geen borstvoeding....


Ook "moeten" ze altijd seks. Ja, als je de hele dag op porno zit te fappen, dan raak je verslaafd, maar dat heb je ook zelf in de hand , letterlijk en figuurlijk. Ik bedoel, als je rookt, kan je ook daarmee stoppen

"De man", is niet een soort porno primaat, zoals sommige knullige mensen het voor doen komen..

Modereer Zondares, modereer,zie hoe stout ze weer zijn, modereer nou eens, alsjeblieft, modereer mij, ik betaal je ervoor. Ik zou er zo geil van worden, als je mij modereert

Rootman zei

Off topic: Op joop.nl, waar ik overigens tegenwoordig geband ben - men duldt daar geen tegenspraak meer, gisteren het volgende artikeltje:

http://www.joop.nl/opinies/loverboys-zijn-het-probleem-niet-de-meiden-die-erin-trappen

Met nep-loverboys werd een groot aantal meiden versierd voor een fotoshoot etc. Daarmee werd dus volgens dit onderzoekje aangetoond hoe makkelijk het zou zijn voor loverboys om minderjarige meisjes te rekruteren.

-Wat het wel aantoont is hoe makkelijk die meisjes in een niet zeer vooruitstrevend deel van Nederland tot dit soort activiteiten te verleiden zijn.

-Het probleem is dat er nauwelijks een loverboyprobleem is; en nauwelijks een markt.

-Het onderzoek gaat van hulpverleningsinstanties en de lokale politie uit.

- De suggestie wordt gewekt dat loverboys een actueel probleem zijn

- Bovendien doet men reseach voor criminelen: als het echt zo makkelijk is, dan is dit een braakliggend terrein, en een gouden greep.

Dat meiden niet naief dienen te zijn is uiteraard wel een zinnige conclusie van het onderzoekje.

Rootman zei

On topic: Ik ken wel een verwante situatie: sexuele spanning kan zeer hevig zijn en wil dit dan snel ontladen. Maar als je te lang met voorspel bezig bent, en er is ook zeer goed persoonlijk contact, kan het ontladen op zeker moment heel lastig worden. Sommige Chinese tantra methoden proberen deze situatie juist te bereiken. Ik ervaar dat alsof dezelfde hoeveelheid water in een smalle vaas opeens in een veel bredere zit. Ik loop al wat langer mee, dus weet ik nu dat ik het in de intensiteit, niet in de handelingen moet zoeken (dan komt het meestal met die ontlading ook nog wel goed), maar in het begin schaamde ik me kapot en ervoer de ontmoeting dan toch deels als mislukt.

Ook in de prostitutie kan het vele jaren* van regelmatige contacten vergen om de grandioze en spirituele ontdekkingsreis die sexualiteit kan bieden met de juiste partners te beleven...

* Ik hoop dat ik nog veel jaren mag hebben; hard nodig! En zo ben ik een gelukkig, en bevoorrecht man.

Anoniem zei

'ontlading' ?............

'spirtuele energie'


'tantra'


Die hoertjes in Amsterdam, achter die ramen, uitgemergeld,vals grijnzend een naar alcohol, kots en sperma ruikend hokje hurend, om honderdjes los te rukken. Meisjes waarvan je totaal de achtergrond niet weet. Zijn ze wel helemaal toerekeningsvatbaar ? Is ze niet verslaafd ? Is ze niet gedwongen, verhandeld of mishandeld, internaliseerd ze geen trauma's ?

Dat gaat over 'spiritualiteit'

Meneer moet maar gewoon terug naar de eo jongerendag gaan ofzo, met zijn spiritualiteit hahaha

Dat ga je vinden in een naar pis en alcohol stinkend steegje ?